Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΣπανακοΜαρουλοτυρόπιτα Spinach and Lettuce Spinach pie



Υλικά για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 κ.σ ελαιόλαδο
4 κ.σ ξύδι
1 πρέζα αλάτι
νερό όσο πάρει

1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

ελαιόλαδο για το άλειμμα

Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
500 γρ μαρούλι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους (ξεσποριασμένη)
1 πρέζα ζάχαρη
3 αυγά
450 γρ φέτα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο φτιάχνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 40 λεπτά
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ,προσθέτουμε το σπανάκι και το μαρούλι,την ντομάτα και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαραθούν μέχρι να πιούν τα υγρά τους
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
Προσθέτουμε τα αυγά,τα τυριά και τα μπαχαρικά
Φτιάχνουμε την ζύμη σε μπαλάκια
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο
Στρώνουμε 5 φύλλα από κάτω,λαδώνουμε το κάθε φύλλο,βάζουμε στην μέση την γέμιση και καλύπτουμε με άλλα 4 φύλλα
Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει





Ingredients for the phyllo

1 kg all purpose flour
8 tbsp olive oil
4 tbsp vinegar
1 pinch of salt
water as much needed

1 egg beaten with some water

olive oil for the drizzling

For the filling
1kg spinach
500 gr of lettuce
3-4 spring onions, chopped
1 large onion, chopped
1 tomato cutted into cubes (without the seeds)
1 pinch of sugar
3 eggs
450g feta cheese
salt, pepper, oregano

Mix the ingredients for the phyllo make a ball and let it rest for 40 minutes
Saute the onions, add the spinach,the lettuce,the tomato and the sugar and let them boil till they have no juices left
Remove from the heat and let it cool
Add the eggs, cheese and spices
Make the dough into balls
Roll each ball in a phyllo
Put 5 phyllos on a pan ,by greasing each one,put the filling in the middle and cover with 4 more phyllos
Brush the pie with the eggand bake at 175 C for 45 minutes until golden brown



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου