Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Γεμιστά με ρύζι Greek Rice Stuffed Tomatoes&Bell Peppers



Υλικά

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Μισή κούπα ρύζι καρολίνα
την ψίχα από τις ντομάτες
μια πρέζα ζάχαρη
3-4 κ.σ ντοματοχυμό
αλάτι,ρίγανη,μαύρο πιπέρι,φύλλο δάφνης
προαιρετικά πάπρικα γλυκιά
1 κούπα νερό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό η φρέσκο

4 Ντομάτες μέτριες προς μεγάλες για γεμιστά
4 Πιπεριές για γεμιστά
4-5 πατάτες ψιλοκομμένες
για το ταψί μισή κούπα νερό μαζί με λίγη σάλτσα ντομάτας,1 κ.σ κέτσαπ,αλάτι και πιπέρι



Ανοίγουμε το καπάκι από τις ντομάτες,βγάζουμε την ψίχα τους και την πολτοποιούμε στο μούλτι
Ανοίγουμε το καπάκι από τις πιπεριές,τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις ξεπλένουμε
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1 λεπτό
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό
Αφήνουμε να βράσει,κι όταν φουσκώσει το ρύζι προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο

Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη τις ντομάτες και τις πιπεριές
Τις γεμίζουμε μέχρι την μέση με την γέμιση
Βάζουμε στο ταψί μισή κούπα νερό και τις πατάτες και περιχύνουμε τα γεμιστά με λίγο ελαιόλαδο
Μαζί με το νερό βάζω και λίγη σάλτσα ντομάτας,με μια κουταλιά κέτσαπ,αλάτι και πιπέρι για μείνει στο τέλος με την σάλτσα
Ψήνουμε στους 180 C για 1 ώρα περίπου
Στα μισά τους ψησίματος γυρνάμε τις πιπεριές από την άλλη πλευρά για να μην καούν



Ingredients

1 big onion, finely chopped or grated
1-2 cloves of garlic, crushed
Half a cup of shortgrain rice
The inside pulp of the tomatoes
A pinch of sugar
3-4 tbsp tomato juice
Salt, oregano, black pepper, red pepper, bay leaf
1 cup water
Chopped parsley

4 Tomatoes moderate to large for stuffing
4 bell peppers for stuffing

Open the lid of the tomatoes, remove the flesh and put it in a blender
Open the lid of the peppers,clean the seeds and wash them
Saute the onion,add in the garlic and the red pepper
Add the rice and saute it for 1 minute
Add the remaining ingredients except for the parsley
Allow it to boil and when the rice is puffed add in the parsley

Season the tomatoes and the peppers with salt and sugar
Fill them halfway with the filling
Put half a cup of water in the pan and drizzle with olive oil
Bake at 180 C for about 1 hour
After half  an hour turn the peppers on their other side,so they won't get burn






                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου