Υλικά
4 αυγά
1 κούπα και 1/4 κρυσταλλική ζάχαρη (αν τα μήλα δεν είναι πολύ γλυκά βάζουμε 1,5 κούπα)
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του +1 πρέζα αλάτι
3/4 κούπας γάλα
3-4 μικρά προς μεσαία μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
1/4 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γ κανέλα
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χτυπάμε τα αυγά 2-3 λεπτά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το λάδι και το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα
Προσθέτουμε τα μήλα,τα καρύδια,την κανέλα,την βανίλια και το ξύσμα και χτυπάμε να ενσωματωθούν
Ψήνουμε στους 175 C για 35 λεπτά,μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα
Καλύπτουμε με ένα σεμεδάκι κεντητό και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη για να βγει το σχέδιο
Ingredients
4 eggs
1 and 1/4 cup granulated sugar (if the apples are not sweet enough,we put 1,5 cup)
1 cup vegetable oil
500g self raising flour +1 pinch of salt
3/4 cup milk
3-4 small to medium size apples diced into small cubes
1/4 cup chopped walnuts
1 tsp cinnamon
1 tbsp vanilla extract
zest of 1 orange
Beat the eggs for about 2-3 minutes until fluffy
Add the sugar and the oil and the flour alternately with the milk
Add the apples, nuts, cinnamon,vanilla and zest and beat to incorporate
Bake at 175 C for 35 minutes, until a toothpick comes out clean from the center
Allow to cool and unmold on a platter
Cover with an embroidered tablecloth and sprinkle with powdered sugar,to reveal a pattern
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου