Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Μιλφέιγ με κρέμα Βαβαρίας Millefeuille with Bavarian cream



Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας

Για την κρέμα
1 λίτρο πλήρες γάλα (4 ποτήρια)
9 κ.σ κορν φλάουρ (100γρ)
14 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη (200 γρ)
1 βανίλια
4 κρόκους
2 κ.σ βούτυρο (30 γρ)

250 γρ κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
1 κ.σ ζάχαρη άχνη

Βάζουμε την σφολιατα, σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα,την κόβουμε σε τρεις λωρίδες,αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους, και τις τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι
Τις σκεπάζουμε με λαδόκολλα,και τις καλύπτουμε με άλλο ένα ταψί από πάνω για να μην φουσκώσουν
Ψήνουμε στους 180 C για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν


Βάζουμε σε κατσαρολάκι εκτός φωτιάς το γάλα,το κόρν φλάουρ,την ζάχαρη και την βανίλια
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να διαλυθεί εντελώς το κόρν φλάουρ
Δένουμε σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας για να μη μας κολλήσει από κάτω 
Όταν δέσει και έχει πάρει μια χαμηλή βράση κάνοντας μικρές φουσκαλίτσες κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύετε να λιώσει και ύστερα τους κρόκους τους οποίους έχετε ήδη χτυπήσει με το πιρούνι .Δε σταματάμε το ανακάτεμα της κρέμας μέχρι να γίνει ένα με τους κρόκους
Όσο είναι ζεστή σκεπάζουμε την επιφάνεια της με μεμβράνη για να μη πιάσει κρουστά,αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την άχνη
Χτυπάμε με το μίξερ την κρύα κρέμα βανίλιας να αφρατέψει
Αναμιγνύουμε την σαντιγί με την κρέμα βανίλιας με μία σπάτουλα

Για την συναρμολόγηση
Βάζουμε τις κρέμες σε κορνέ
Βάζουμε λίγη κρέμα στο σημείο που θα βάλουμε την σφολίατα στην πιατέλα για να μην γλιστράει
Τοποθετούμε την μια λωρίδα σφολιάτας,γαρνίρουμε με την κρέμα,επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες δυο φορές
Γαρνίρουμε από πάνω με τριμμένη σφολιάτα και άχνη ζάχαρη

Ingredients

2 puff pasty sheets

for the bavarian cream
1 litre whole milk (4 cups)
9 tbsp corn flour (100 g)
14 tbsp granulated sugar (200 g)
1 tsp vanilla etract
4 yolks (beaten)
2 tbsp butter (30 g)

heavy cream 36% fat
1 tbsp of icing sugar

Put the pastry in a baking pan lined with parchment paper, cut it into three strips, leaving a little space between them, and pinch them everywhere with a fork
Then cover them with parchment paper, and cover with another baking pan on top to prevent them from puffing
Bake at 180 C for 15-20 minutes until golden brown

In a saucepan put the milk,corn flour,sugar and vanilla
Mix well with a wire whisk till the corn flour is complety dissolved
Now put it on the stove and bring it to a low simmer by stirring constantly so it won't stick on the bottom
When it thickens and has formed small bubbles on the top,remove from the heat and add the butter,stir it to melt and then add in the yolks that you have already beat with a fork before you add them in
Don't stop stirring the cream ,till it becomes one with the yolks
While it's warm cover its surface with plastic wrap ,let it cool in room temperature and then put it in the refrigerator to set

Beat the heavy cream with the icing sugar into whipped cream
Beat the chilled custard with a mixer to become fluffy
Incorporate the whipped cream into the custard with a spatula

For assembly
Put the cream into a piping bag
Put some cream at the point where you will put the puff pastry on a platter to prevent it from slipping
Place on it a puff pastry strip, garnish with the bavarian cream on the top and repeat the process two more times
Garnish rhe top with crumbled puff pastry and icing sugar

                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου