Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Κοτόπουλο με πιλάφι σπυρωτό και δυόσμο της μαμάς μου My mom's Greek oven baked Rice with Chicken and Spearmint (Pilafi)


Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κοτόπουλο κομμένο 
1 κούπα ρύζι κίτρινο (parboiled)
μισή κούπα ρύζι νυχάκι
ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου
Αφού πάρουν χρώμα ,αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό να τα καλύψει και σιγοβράζουμε 1 ώρα περίπου
Μετράμε πεντέμιση κούπες νερό από τον ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο 
Σε ταψί με βαρύ πάτο σοτάρουμε τα δύο ρύζια  και προσθέτουμε το κοτόπουλο,το νερό ,τον χυμό λεμονιού και τον δυόσμο
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180 C ,μέχρι να φουσκώσει το ρύζι ,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα
Καλή σας όρεξη!
Η νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα!

Μερίδες 5-6 πιάτα
Χρόνος 2 ώρες



1 large onion
1 chicken cut into pieces
1 cup yellow rice (parboiled)
half a cup of short grain rice
olive oil
juice of one lemon
chopped spearrmint
salt and black pepper

Saute the onion and add in the pieces of the chicken
Once browned, add in the salt and pepper,cover with water and simmer for about 1 hour
We count five and a half cups of water from the  boiled chicken
In a pan with heavy-bottom saute the rice and add in the chicken, water, lemon juice and spear mint
Bake for 45-50 minutes at 180 C, till the rice puffs ,if necessary add in some more water
Bon appetit!
The taste lies in the simplicity!

Servings 5-6 dishes
Time 2 hours






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου