Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Ψωμί μαργαρίτα με γλάσο μελιού Bread buns with Honey Glaze




Για το ψωμί

500 γρ αλέυρι για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
25 γρ νωπή μαγιά
1 κ.σ μέλι
4 κ.σ ελαιόλαδο
νερό όσο πάρει
σουσάμι για το πασπάλισμα

Για το γλάσο 

2 κ. σ λιωμένη μαργαρίνη η βουτύρου 
1 κ. σ μελί 
1 ασπράδι 
1/3 κούπας ζάχαρη

Διαλύουμε την μαγιά με το μέλι,λίγο χλιαρό νερό(1/4 κούπας) και και λίγο αλεύρι(2 κ.σ) και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι,προσθέτουμε την μαγιά,το λάδι και λίγο λίγο το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
Ζύμωνουμε για 5-6 λεπτά και αφήνουμε να φουσκώσει
Πλάθουμε σε ψωμάκια τα κάνουμε μαργαρίτα και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει
Ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο,αλείφουμε το ψωμί και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 180 C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει

For the bread 

500g bread flour or all-purpose
1 pinch of salt
25g fresh yeast
1 tbsp honey
4 tbsp olive oil
water as much needed
sesame seeds for sprinkling

For the glaze

2 Tbsp. Melted margarine or butter
1 Tbsp. Honey
1 egg
1/3 cup granulated sugar

Dissolve the yeast in some lukewarm water (1/4 cup) and a little flour (2 tbsp) mix in the honey and leave it 10 minutes to rise
Mix the flour with the salt, add in the proofed yeast, the oil and a little bit oflukewarm water at a time until you have a soft and pliable dough that does not stick to your hands
Knead for 5-6 minutes and leave it to rise
Shape into buns and let them rise again
Mix the ingredients for the glaze, brush the bread and sprinkle with sesame seeds

Bake at 180 C for 30-35 minutes until golden brown

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου