Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Εύκολη Κομπόστα Ροδάκινο Easy Fruit Canning




Υλικά

2 ροδάκινα κομμένα σε κύβους (ξεφλουδισμένα)
4 κ.σ κρυσταλική ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι
εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Άλλα φρούτα
Βανίλιες,Ανανάς,Μήλο,Αχλάδι

Βάζουμε το φρούτο στο βάζο μαζί με 4 κ.σ ζάχαρη,τον χυμό λεμονιού και αν θέλουμε το εκχύλισμα βανίλιας
Καλύπτουμε με νερό και κλείνουμε το καπάκι
Ανακινούμε καλά το βάζο να διαλυθεί η ζάχαρη
Βάζουμε ένα βεντέξ στον πάτο μιας βαθιάς κατσαρόλας και βάζουμε πάνω τα βάζα όρθια
Καλύπτουμε με νερό ως που να καλυφθούν τα βάζα
Βράζουμε σε μέτρια με χαμηλή φωτιά,όταν το νερό θα έρθει σε μέτριο βρασμό μετράμε 20 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά
Βγάζουμε τα βάζα από το νερό αν έχει μέινει ζάχαρη στον πάτο τα πιάνουμε με μια πετσέτα και τα ανακινόυμε ξανά
Τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Αφού τα ανοίξουμε τα διατηρούμε στο ψυγείο



Ingredients

2 diced peaches (peeled)
4 tbsp of granulated sugar
juice of half a lemon
vanilla extract (optional)

other fruits
Vanilla, Pineapple, Apple, Pear

Place the fruit in a jar together with the sugar,the lemon juice and if you want the vanilla extract
Cover with water and close the lid
Shake the jar well to dissolve the sugar
Put a vetex in the bottom of a deep pan and put in the jars
Cover with water till the jars are covered
Boil over medium to low heat,when the water comes to a moderate boil,count 20 minutes and then remove from the heat
Remove the jars from the water ,if there is remained undissolved sugar in the bottom,catch the jar with a towel and shake them again
Turn them upside down and leave them to cool
After opening them, store them in the refrigerator


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου