1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 κ.σ ελαιόλαδο
4 κ.σ ξύδι
1 πρέζα αλάτι
νερό όσο πάρει
125 γρ μαργαρίνη και 125 γρ ελαιόλαδο για το άλειμμα
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
3 αυγά
450 γρ φέτα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
δυόσμο ψιλοκομμένο
Ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο και φτιάχνουμε 14 μπάλες, αφήνουμε να ξεκουραστούν 30 λεπτά
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ,προσθέτουμε το σπανάκι και τα αφήνουμε να μαραθεί μέχρι να πιεί τα υγρά του
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
Προσθέτουμε τα αυγά,τα τυριά και τα μπαχαρικά
Λιώνουμε την μαργαρίνη και της προσθέτουμε το ελαιόλαδο
Ανοίγουμε το καθένα από τα 7 μπαλάκια σε μικρό κύκλο,τα λαδώνουμε με την μαργαρίνη και το ελαιόλαδο,ένα ένα και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο όπως βλέπουμε στο βίντεο,πατώντας τα στις άκρες να κλείσουν
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 7 μπαλάκια και φτιάχνουμε ένα δεύτερο φύλλο
Αφήνουμε 40 λεπτά να ξεκουραστούν
Ανοίγουμε σε ένα φύλλο και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί
Λαδώνουμε και απλώνουμε από πάνω την γέμιση
Κάνουμε άλλο ένα φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα
Λαδώνουμε και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Ingredients for the phyllo
1 kg all purpose flour
8 tbsp olive oil
4 tbsp vinegar
1 pinch of salt
water as much needed
1 egg beaten with some water
125 gr margarine and 125 gr olive oil for the drizzling
For the filling
1kg spinach
3-4 spring onions, chopped
1 large red onion, chopped
3 eggs
450g feta cheese
salt, pepper, oregano
spearmint chopped
Mix the ingredients for the phyllo,shape them into 14 balls and let them rest for 30 minutes
For the filling
Saute the onions, add the spinach, and let it boil till it has no juices left
Remove from the heat and let it cool
Add the eggs, cheese and spices
Roll the each of the 7 balls in a small phyllo,brush each one with the oil mixture and put one on top of each other like shown on the video
Do the same with the leftover 7 balls
Let them rest for 30 minutes
Open in one big phyllo and put into a greased pan,brush it with oil and spread over the filling
Open another phyllo and cover the pie
Brush the pie with the oil and bake at 175 C for 45 minutes until golden brown
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου