Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Tσουρεκόψωμο με γεύση Cinnabon Cinnabon Raisin Bread
















Υλικά

Για την ζύμη

50 γρ νωπή μαγιά η 2 φακελάκια ξερή
125 γρ χλιαρό βούτυρο
4 αυγά
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ,γ κανέλα
500 γρ αλεύρι για τσουρέκια
1 πρέζα αλάτι
1 γιαούρτι (200 γρ)

προαιρετικά μισή κούπα Σταφίδες
μισή κούπα λικέρ η κονιάκ για το μούλιασμα των σταφίδων

για την γέμιση

60 γρ βούτυρο
60 γρ ζάχαρη
1 κ.σ αλεύρι
1 κ.σ κανέλα
1 αυγό (προαιρετικά)

1 ώρα πριν το φτιάξουμε μουλιάζουμε τις σταφίδες στο λικέρ
Ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό βούτυρο,προσθέτουμε τα αυγά την βανίλια,την κανέλα και την ζάχαρη
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι,εναλλάξ με το γιαούρτι
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα να φουσκώσει
Ανοίγουμε την ζύμη,τις βάζουμε μέσα τις σταφίδες και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν
Ξαναφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά 
Για την γέμιση λιώνουμε το βούτυρο,προσθέτουμε την ζάχαρη,την κανέλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε να λιώσουν
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε και το αυγό και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει
Ανοίγουμε την ζύμη και την αλείφουμε με την γέμιση,αν η γέμιση είναι ζεστή θα απλώσει και θα τρέξει έξω,για αυτό γίνεται καλύτερα με κρύα γέμιση που θα έχει την μορφή πάστας
Κλείνουμε την ζύμη ρολάροντας την
Ψήνουμε στους 175C για 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Αφού κρυώσει,γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη ή με την γέμιση που περίσσεψε,αν δεν έχουμε βάλει αυγό

Η συνταγή για την γέμιση είναι εμπνευσμένη από την φίλη μου την Γκρέτσεν Ζαχαροπλάστισσα από την Αμερική ,Τσεκάρετε την εδώ http://www.gretchensbakery.com/cinnamon-raisin-bread/



For the dough

50 gr of fresh yeast or 2 packages of dry yeast (14 gr)
125 gr melted butter (lukewarm)
1 cup of granulated sugar
4 eggs
1 tbsp of vanilla extract
1 tsp of cinnamon
500 gr bread flour
1 pinch of salt
1 greek yogurt (200 gr)


optionally half a cup of raisins
half a cup of liqeuer or cognac for the soaking of the raisins

For the filling
60 of butter
60 gr of granulated sugar or brown sugar

1 tbsp of flour
1 tbsp of cinnamon
1 egg (optionally)

One hour before making put the raisins into the liqeuer to soften them
Mix the yeast with the lukewarm butter,add in the eggs,the vanilla,cinnamon and sugar
Add the flour gradually,alternating with the yogurt
Knead till you have a soft dough that doesn't stick in your hands
Cover and let it rise in a warm place for 1 hour
Open the dough and knead through the raisins
Let it rise again for 40 minutes
For the filling melt the butter,add in the sugar,cinnamon and flour and mix to incorporate
Remove from the heat,add in the egg and let the filling cool
Open the dough and spread in the filling,if the filling is warm it will spread and will run out of the dough,it's better if you let it cool completely to a paste consinstancy
Roll it up
Bake at 175 C for 30-35 minutes or till golden
After it cools.garnish with powdered sugar or with leftover warm filling if you haven't put in the egg

The filling recipe is inspired by Gretchen an American Pastry Chef check her out here :)
http://www.gretchensbakery.com/cinnamon-raisin-bread/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου