Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Mac And Cheese αλά Ελληνικά της Μαμάς μου (Ογκρατέν με τυριά και μακαρόνια) My Mom's Greek Mac&Cheese

















Υλικά
500 γρ χυλοπίτες
30 γρ βούτυρο λιωμένο
500 ml γάλα
1 φάκελος σκόνη μπεσαμέλ
100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γρ φέτα τριμμένη
150 γρ κασέρι τριμμένο
1 κ.σελαιόλαδο

Βράζουμε τις χυλοπίτες,τις σουρώνουμε και τις περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο
Χτυπάμε την μπεσαμέλ με το γάλα
Ανακατεύουμε τα τυριά και το ζαμπόν με τις χυλοπίτες μαζί με 2 κ.σ μπεσαμέλ
Τις στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και την βρέχουμε με μια κ.σ ελαιόλαδο
Ψήνουμε στους 180 C,για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει

Ingredients
500 gr elbow pasta or penne or
30 gr butter melted
500 ml milk
1 envelope of bechamel powder
100 chopped ham
200 gr crumbled feta
150 gr gouda shredded
1 tbsp olive oil

Boil the pasta,strain them and drizzle them with melted butter
Beat the bechamel with them milk
Mix the pasta with the cheeses,the ham and 2 tbsp of the bechamel
Put in a greased baking dish
Pour over the rest of the bechamel and drizzle it with 1 tbsp of olive oil
Bake at 180 C for 30 minutes till golden

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου