Για την μαρινάδα
1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 λίτρο κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο
1 κούπα κόκκινο κρασί που κρατήσαμε από την μαρινάδα
πάπρικα γλυκιά
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ κέτσαπ
ρίγανη,αλάτι και μαύρο πιπέρι
250 ml ντοματοχυμός
ξυλάκι κανέλας
φύλλο δάφνης
Βάζουμε τον κόκορα στην μαρινάδα και τον αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο
Την επόμενη μέρα κρατάμε μια κούπα κρασί από την μαρινάδα και στεγνώνουμε τα κομμάτια του κόκορα με χαρτί κουζίνας
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγα λίγα το κομμάτια του κόκκορα,αφού σοταριστούν τα αφαιρούμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα κομμάτια
Σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά,καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει ο κόκορας μία με μιάμιση ώρας
Αν μαλακώσει και δεν έχει πήξει η σάλτσα αφαιρούμε τον κόκορα και την αφήνουμε να δέσει
Σερβίρουμε με χοντρά μακαρόνια,με ρύζι η με πατάτες τηγανιτές
For the marinade
1 k.g of rooster cutted into pieces
1 red onion thickly sliced
1 litre of red wine
2 bay leafs
2-3 tbsp of olive oil
For the sauce
olive oil
1 red onion diced
1 clove of garlic whole
1 cup of red wine that we kept of the marinade
sweet paprika
1 tomato diced
1 tbsp of ketchup
oregano,salt and black pepper
250 ml tomato juice
1 cinnamon stick
1 bay leaf
From the previus night put the rooster in the marinade and put in the fridge for a night
The next day keep one cup of wine from the marinade and dry the rooster with kitchen pappers
Saute the onion and put in the roosters pieces,in stages remove the sauteed ones and add the next ones
Put all the pieces in the pan and pour in the wine,let it's alcohol evaporate
Put in the rest of the ingredients,and cover with water,till the pieces are covered
Boil for 1 hour to 1 hour and a half till the meat is done
If the sauce hasn't thickened remove the meat and simmer till it thickens
Serve with pasta,rice or french fries
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου