7 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
125 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ άχνη ζάχαρη
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
7 κρόκοι
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ μαρμελάδα βερίκοκο,αν η μαρμελάδα μας είναι πολύ πυχτή μπορούμε να την ζεστάνουμε λίγο
Για την γκανάς
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κ.σ λικέρ η ρούμι
Για το παντεσπάνι
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι 1 λεπτό και προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη
Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρρέγκα που θα στέκεται
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη 3-4 λεπτά να ασπρίσει
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε να ενσωματωθεί
Διπλώνουμε στο μείγμα την μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι
Λαδώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με αλεύρι (χρησιμοποιήστε την φόρμα που φτιάχνετε κέικ με 3μιση κούπες αλεύρι)
Βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 175C για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε στην μέση πιο εύκολα χωρίς να τρίβεται
Για το σιρόπι
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά αφού πάρει βράση στο τέλος προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει
Σιροπιάζουμε και τα 2 παντεσπάνια,βάζουμε την μισή μαρμελάδα στην μέση,καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι,το σιροπιάζουμε και στρώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα ομοιόμορφα από πάνω,φροντίζοντας να τρέξει και στις γωνίες
Για την γκανάς
Ψιλοκόβουμε η τρίβουμε την σοκολάτα
Φέρνουμε την κρέμα γάλακτος σέ χαμηλό βρασμό
Περιχύνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος στην σοκολάτα και αφήνουμε 1 λεπτό
Ύστερα την ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα
Αφήνουμε 3-4 λεπτά να σταθεί και περιχύνουμε την sacher
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Αν θέλουμε φτιάχνουμε μια σφιχτή γκανάς με 50 γρ κρέμα γάλακτος και 50 γρ σοκολάτα και γράφουμε από πάνω την λέξη Sacher
Γίνεται και η μισή δόση
Η πηγή της συνταγής για το παντεσπάνι της Sacher http://www.austria.info/uk/things-to-do/food-and-drink/favourite-austrian-recipes/sacher-torte
Ingredients
7 egg whites
1 pinch of salt
125 gr granulated sugar
150 gr butter soften at room temperature
125 gr icing sugar
1 tbsp of vanilla extract
7 egg yolks
200 gr couverture chocolate
150 gr all purpose flour
200 gr apricot jam if your jam is too thick you can warm it up
For the ganache
250 gr heavy cream
200 gr dark chocolate
For the simple syrup
1 cup of granulated sugar
1 cup of water
1 tbsp of lqueur
Melt the couverture chocolate in a bain marie
Beat the egg whites with the salt till frothy and add in the granulated sugar
Beat till stiff picks form
Beat the butter with the icing sugar and the vanilla for 3-4 minutes till white and creamed
Add in the egg yolks one by one
Stir in the melted chocolate
Fold in the egg whites alternating with the flour
Grease a cake pan with butter and flour,pour in the mixture and bake at 175C for 35-40 minutes or till it's done
Let it cool and put in the freezer so you can it easily in two pieces without crumbling
For the syrup
Boil the water with the sugar for 3 minutes after it comes to a boil
Add in the liqueur and let it cool
For the ganache
Shred or cut the chocolate in small pieces
Bring the heavy cream to a boil and add it in the chocolate
Let it sit for 1 minute and mix to melt the chocolate
Wait for 3-4 minutes to reach a pouring concistancy
Cut the sacher cake in half
Brush each side with syrup
Put half of the jam in the middle of one of the cakes and cover with the other one
Brush the top with syrup,and spread over the rest of the jam,by pouring it over the sides too
Pour over the ganache and let it cool
You can make a pipable ganache with 50 gr of heavy cream and 50 gr of chocolate and pipe the words Sacher on the top if you want
You can also cut the recipe in half
Recipe link for the sacher cake http://www.austria.info/uk/things-to-do/food-and-drink/favourite-austrian-recipes/sacher-torte
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου