Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Κανελόνια με 3 σάλτσες Cannelloni with 3 sauces

















Υλικά

Για την σάλτσα ντομάτας

1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι τριμμένο η ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
πολτό από 3-4 φρέσκες ντομάτες
1 πρέζα ζάχαρη
250 γρ ντοματοχυμό
φύλλο δάφνης
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη
500 γρ νερό

Για τον κιμά
ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα η ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
300 γρ χοιρινός κιμάς 
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
2 μικρά καρότα τριμμένα
1 φύλλο δάφνης
μισός κύβος ζωμός κοτόπουλου
250 γρ ντοματοχυμό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη

Για την μπεσαμέλ
50 γρ βούτυρο η μαργαρίνη ή (3 μέτριες κ.σ μαλακωμένο βούτυρο η μαργαρίνη)
50 γρ αλεύρι ή (3 μέτριες κ.σ αλεύρι)
625 ml γάλα ή 2μιση κούπες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι,μαύρο πιπέρι,1 πρέζα κανέλα
1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
1 αυγό

13 κανελόνια
γκούντα και φέτα τριμμένη

Για την σάλτσα ντομάτας σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την σκελίδα του σκόρδου
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και καλύπτουμε με νερό
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα
Στο τέλος αφαιρούμε το σκόρδο και την δάφνη

Για τον κιμά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο
Προσθέτουμε τον κιμά και σπάμε τους σβόλους του πατώντας τον μ'ένα πιρούνι
Αφού πάρει χρώμα σβήνουμε το κρασί
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και καλύπτουμε με νερό
Σιγοβράζουμε για πάνω από 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει χωρίς υγρά
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και αφαιρούμε το σκόρδο
Αφήνουμε να κρυώσει και του προσθέτουμε 2 κουτάλες μπεσαμέλ

Για την μπεσαμέλ
Λιώνουμε καλά το βούτηρο και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρδιστεί λίγο
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,αφού ρουφήξει την πρώτη δόση προσθέτουμε την επόμενη
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε  τα αυγά,το τυρί και τα μπαχαρικά

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά

Βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο πάτο του ταψιού
Τοποθετούμε από πάνω τα κανελόνια το ένα κοντά στο άλλο
Γαρνίρουμε με τριμμένη φέτα και τριμμένη γκούντα
Από πάνω βάζουμε και λίγη σάλτσα κιμά ακόμα αν έχει περρισσέψει
Σκεπάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ
Γαρνίρουμε με τριμμένη γκούντα
Ψήνουμε στους 180C για 35 με 40 λεπτά περίπου η μέχρι να ροδίσει


Ingredients

For the tomato sauce
1 medium red onion chopped or minced
1 whole clove of garlic
pulp of 3-4 fresh tomatoes
250 ml tomato juice
bay leaf
salt,black pepper,oregano
500 ml water

For the bolognese
1 medium onion chopped
1 whole clove of garlic
300 gr minced veal or pork or beef
1/4 cup red wine
2 small carrots grated
1 bay leaf
half a chicken boulion cube
250 gr tomato juice
chopped parsley
salt, black pepper, red pipper,oregano

For the bechamel
50 g butter or margarine (3 moderate tbsp softened butter or margarine)
50 g flour (3 moderate tbsp flour)
625 ml milk or 2 and half a glasses of  milk at room temperature
salt, black pepper and a pinch of cinnamon
1 handful of grated yellow cheese
1 egg

13 cannelloni
grated gouda and feta cheese for garnishing

For the tomato sauce
Saute the onion and add in the garlic
Add in the rest of the ingredients and cover with water
Boil till it thickens
At then end remove the garlic and the bay leaf

For the bolognese
Saute the onion and add in the garlic
Add the minced meat and break the clods of the pork by pressing it with a fork
Once it changes colour.pour in the wine and wait till it's alcohol evaporates
Add the rest of the ingredients and cover with water
Simmer for 1 hour over low heat until its left without liquids
At the end add in the parsley and remove the garlic and the bay leaf
Let it cool and in 2 spoons of bechamel

For the bechamel
Melt the butter well and add in the flour
Stir in the flour with a wire whisk and let it roast for 30 seconds
Add the milk gradually ,after the mixture sucks the first dose add in the next
Remove from the heat and add in the egg,the cheese and salt and pepper

Fill the cannelloni with the meat sauce

Put some tomato sauce in the bottom of the baking dish
Lay over the cannelloni,each one close to each other
Garnish them with grated feta cheese and grated gouda
Pour over the leftover meatsauce if there's any
Cover with the rest of the tomato sauce and pour over the bechamel
Garnish with gouda cheese on the top
Bake at 180 C for 35 to 40 minutes or till golden





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου