Για την κρέμα βανίλια
1 λίτρο πλήρες γάλα
9 κοφτές κ.σ κόρν φλάουρ
9 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα σοκολάτα
1 λίτρο πλήρες γάλα
1 κ.σ κακάο
9 κοφτές κ.σ κόρν φλάουρ
9 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ σοκολάτα γάλακτος
Φέτες τσουρέκι η φέτες κέικ που περίσσεψε
Σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με την βανίλια και την ζάχαρη ,να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ
Αφήνουμε να βράσει και να δέσει,ανακατεύοντας το για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας
Στρώνουμε τις φέτες τσουρεκιού,σε μια φόρμα και τις βρέχουμε με λίγες κουταλιές γάλα
Περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα βανίλιας
Από πάνω βάζουμε λίγη μαρμελάδα και ξανά φέτες τσουρεκιού
Για την κρέμα σοκολάτα κάνουμε την ίδια διαδικασία απλά προσθέτουμε στην αρχή μια κουταλιά κακάο
Στο τέλος,προσθέτουμε λίγη σοκολάτα
Περιχύνουμε την ζεστή κρέμα σοκολάτας,το γλυκό μας
Γαρνίρουμε με τρίμματα από το τσουρέκι και αν θέλουμε με σιρόπι σοκολάτας
Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο και σερβίρουμε
Ingredients
For the vanilla cream
1 litre whole fat milk
9 tbsp of corn flour
9 tbsp of granulated sugar
1 tbsp of vanilla extract
For the chocolate cream
1 litre whole fat milk
1 tbsp of cocoa powder
9 tbsp of corn flour
9 tbsp of granulated sugar
50 gr of milk chocolate
Leftover cake or sweet bread
Chocolate syrup for garnishing
In the cold milk,mix in the corn flour,vanilla and sugar,stir to dissolve the corn flour completely
Bring it to a boil and stir till it thickens
Lay the cake slices in a pan, and wet them with some tbsp of milk
Spread over,the hot vanilla cream
Put some tbsp of jam on the top
Cover with the rest of the cake slices
For the chocolate cream,follow the same instuctions as with the vanilla cream,but ad 1 tbsp of cocoa at the start and mix the chocolate pieces in the end
Pour the chocolate cream over your dessert
Garnish with cake crumbs and chocolate syrup
Put in the fridge to set and serve
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου