ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
κόκκινο γλυκό πιπέρι,μαύρο πιπέρι και ρίγανη
1 κ.σ τοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
2 καρότα τριμμένα
1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο
250 ml ντοματοχυμό
1 ξυλάκι κανέλας
αλάτι
500 γρ κριθαράκι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας,σοτάρουμε να ροδίσει
Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και τον τοματοπελτέ
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι
Καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε 1 με 1,5 ώρα να βράσει μέχρι να μαλακώσει,στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι
Σοτάρουμε το κριθαράκι και του προσθέτουμε τον ζωμό με το κρέας
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει το κριθαράκι
Όταν γίνει το κριθαράκι και μείνει με λίγα υγρά το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά
Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένη γραβιέρα
Ingredients
olive oil
2 red onions diced
1 kg of pork shoulder,cutted into small pieces
sweet red pepper,black pepper and oregano
1 tbsp of tomato paste
1 pinch of sugar
1 tomato diced
2 carrots shredded
1 clove of garlic whole
250 ml tomato juice
1 cinnamon stick
salt
500 gr orzo
Saute the onion in the olive oil and in the pork,saute till it changes colour
Add the red pepper and the tomato paste
Add the rest of the ingredients,except from the orzo
Cover with water and let it boi for an hour to an hour and a half till the pork becomes soft
Saute the orzo in olive oil for 2-3 minutes
Add the meat stock in the orzo,boill and stir it till the orzo is done
When the orzo is ready and left with some juices,remove from the heat and let it sit for 10 minutes
Serve warm with graviere cheese on the top
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου