Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Φακές με Καρότο και Πατάτα Greek Lentil Soup with Carrots and Potatoes





















Υλικά
200 γρ φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
ρίγανη,μαύρο πιπέρι
φύλλο δάφνης
ντομάτα κομμένη σε κύβους
για την σάλτα
ελαιόλαδο
ντοματοχύμος
1 πρέζα ζάχαρη
κόκκινο πιπέρι
αλάτι

Βάζουμε τις φακές σε λίγο νερό να πάρουν βράση και στραγγίζουμε
Προσθέτουμε στις φακές το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα καρότα,την πατάτα,τον ζωμό,ρίγανη,μαύρο πιπέρι,φύλλο δάφνης λίγο λάδι και ντομάτα ψιλοκομμένη
Καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει 1 ώρα
Ζεσταίνουμε τα υλικά για την σάλτσα και τα προσθέτουμε στις φακές,αφήνουμε να πάρουν βράση και να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε




Ingredients
200 gr lentils
1 big red onion chopped
1 clove of garlic
2 medium carrots chopped in small cubes
1 potato chopped in small cubes
1 chicken cube
bay leaf
oregano,black pepper
tomato chopped in small cubes
For the sauce
olive oil
tomato juice
a pinch of sugar
red pepper 
salt

Bring the lentils with some water to a boil and strain them
Add into the lentils ,the onion,garlic,carrots,potato,chicken cube,bay leaf,oregano,black pepper and tomato,cover with water and let the boil for 1 hour
Heat the ingredients for the sauce and add it into the lentils
Bring to a boil,let the sauce thicken and serve





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου