1 κρόκος και 1 αυγό ολόκληρο
2 κ.σ μουστάρδα
2 κ.σ ξύδι
125 ml ελαιόλαδο
250 ml αραβοσιτέλαιο
Χτυπάμε λίγο τα αυγά να αφρίσουν
Προσθέτουμε το ξύδι και την μουστάρδα
Συνεχίζουμε να χτυπάμε 5-6 λεπτά να ασπρίσουν τα αυγά
Προσθέτουμε το λάδι σε σταθερή ροή
Συνεχίζουμε το χτύπημα 6-7 λεπτά να γίνει η μαγιονέζα
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο ξύδι αν χρειάζεται
Μπορούμε να την κάνουμε και πιο γρήγορα στο ραβδομπλέντερ,για πιο σφιχτή μαγιονέζα
Διατηρούμαι στο ψυγείο για 1 βδομάδα
Ingredients
1 egg yolk and 1 whole egg
2 tbsp of mustard
2 tbsp of vinegar
125 ml olive oil
250 ml vegetable oil
Beat the eggs for a minutes till frothy and add in the vinegar and the mustard
Continue beating for 5-6 minutes till they eggs become pale and frothy
Add in the oil in a steady line and continue beating 6-7 minutes till the mayonnaise is ready
At the end add in salt and pepper and some vinegar if needed
You can also do the mayonnaise quicker and thicker with an immersion blender
Store in the fridge for a week
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου